Acum cativa ani am cumparat de la cineva din Iasi un preparat pe baza de miere, polen si tinctura de propolis. Ni s-a spus ca are proprietati vindecatoare, ca este un produs energizant natural si ca poate fi luat inclusiv de persoanele care au diabet, desi este necesara prudenta in acest caz ca si avizul medicului specialist. Eu am folosit produsul pentru gastrita mea hiperacida si vreau sa spun ca linguritele de miere si propolis luate zilnic până am terminat un borcan mic au facut mult mai mult pentru mine decât sutele de pastile date pe gât de-a lungul a câtorva ani. Acum nu mai iau pastile deloc, dar asta numai dupa ce am facut acest tratament natural, foarte benefic pentru organism.
Contraindicatiile acestui produs se refera la persoanele alergice la produsele apicole.
Reteta este urmatoarea:
- 1,5 kg de miere de salcâm
- 8 lingurite rase de laptisor de matca
- 300 g polen macinat
- 150 ml tinctura de propolis
- 200 ml ser fiziologic
Toate ingredientele se amesteca intr-un bol de sticla sau ceramic, cu o lingura de lemn care nu a mai fost intrebuintata. Rezulta un fel de pasta fluida de culoare inchisa. Compozitia se pune in borcane mici, de 400 g, care se acopera cu celofan sau hârtie si se țin la rece (pe rafturile de pe usa frigiderului este foarte bine).
Se ia câte o lingurita dimineata si una seara, cu apă sau ceai, inainte cu o jumatate de ora de masa. Daca sunt probleme cu glicemia si medicul curant va permite, luati o lingurita pe zi din acest amestec, dimineata.
Dupa 2-4 saptamâni se face obligatoriu o pauza de minim o luna, dupa care, daca este nevoie, tratamentul se poate relua.
Acum important este ca produsele apicole din aceasta reteta sa fie de foarte buna calitate, naturale suta la suta, sa provina de la producatori cunoscuti in domeniu. Astfel, va recomand sa va procurati mierea si celelalte ingrediente de la noul magazin Miere Sabadus si daca tot am ajuns aici v-as recomanda sa faceti si o cura de sirop de catina, planta recunoscuta drept unul dintre cele mai puternice antioxidante naturale si care este o sursa bogata de multivitamine, cunoscută încă din antichitate pentru proprietatile sale revitalizante, regeneratoare și vindecatoare a unor boli de piele, a ulcerațiilor, a arsurilor. Printre altele, cătina regleaza tensiunea arteriala si nivelul glucozei din sange, incetineste imbatranirea pielii, este un important factor impotriva stresului si stimuleaza imunitatea organismului impotriva atacurilor bacteriene.
Așa că, astăzi nu vă mai urez poftă bună, ca de obicei, ci să fiți sănătoși!
tot ce este natural este foarte sanatos si mierea este un aliment si un tratament natural!
RăspundețiȘtergereAsa este, Brindusa, din pacate avem la indemana din ce in ce mai putine alimente fara adaosuri chimice in ele!
ȘtergereStiam reteta dar tu ai dat multe detalii de folosire, multumim! Pupici si sanatate!
RăspundețiȘtergerePupici, Angela, mi-era dor sa te mai vad pe aici! Ma bucur ca am putut fi de folos!
ȘtergereSi eu sunt adeptul produselor cat mai naturale, Oana. Ma bucur ca am dat de articolul tau, uite o idee de afacere de familie - cu produse apicole.
RăspundețiȘtergereBuna, Laur, de mult nu te-am mai vazut pe aici :) Si eu am remarcat ca o pasiune de acest gen se poate transforma intr-o sursa de venit si intr-o bucurie inzecita de a darui sanatate celor din jur.
ȘtergereEu cu propolis iam vindecat degetul fetitei mele .a fost muscata de matza si ai cocea mereu.....
RăspundețiȘtergereAm sa incerc si eu metoda la probleme de piele. Am folosit-o atunci cand sare cate o picatura de mancare fierbinte si se face imediat basica. Aplic putina miere si se vindeca foarte repede.
ȘtergereFoarte interesant ce spui. Asta era reteta doamnei Tatoiu, dar nu am avut asa incredere ca ar avea vreo putere.
RăspundețiȘtergereLuana, auzisem de reteta dnei Tatoiu, dar nu am stiut ca asta este. Noua ne-a adus produsul o prietena de familie din Iasi de la furnizorul lor de miere de atunci (sotul ei avea probleme cu ficatul). Si reteta tot de la dansul o am scrisa.
ȘtergereTot ceea ce este natural este bun,asa ca merita incercat.Numai bine iti doresc!
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita, DiaMar! Si eu sunt adepta produselor pe cat mai naturale posibil!
ȘtergereUn weekend placut!
Mare lucru că am dat găsit rețeta asta. Dumnezeu să îți dea sănătate. Bunicul meu e apicultor, avem și miere de cea mai bună calitate și propolis, polen nu recoltează, dar știu de unde să cumpăr. Totuși, defel nu mi-a ieșit energizantul ăsta. Acum îmi dau seama că îmi lipsea serul fiziologic. Oare care-i rolul lui?
RăspundețiȘtergereMulțumesc pentru rețetă!
Cu mare drag! Probabil trebuie diluata compozitia. Eu asa cum am reteta asa am dat-o mai departe. Dar ma gandesc ca se poate pune apa fiarta si racita in loc de ser.
Ștergere