Cu carnea de pui marinată în condiment Vegeta. Mie îmi place mâncarea italiană, aşa că, am tot căutat reţete pentru condimentul picant şi până la urmă m-am oprit la această de pui cu parmezan ras şi cu spaghette.
Aşadar, ingredientele au fost aşa:
- un piept de pui tăiat în bucăţi mai mici, ca pentru şniţele, puse la marinat în condimentul lichid pentru marinare Vegeta picant.
- două linguri pline de parmezan ras
- pesmet, ou, făină pentru şniţele
- praf de usturoi şi de ceapă, dacă mai este necesar
- oregano, busuioc
- sare, piper
- o ceapă medie
- ulei sau unt pentru călit ceapa
- roşii cubuleţe (o conservă de 400 g)
- o linguriţă de zahăr
- spaghetti
Mai întâi am porţionat carnea şi am pus-o la marinat în 2 linguri de condiment Vegeta, atât cât să fie pe toate părţile bine unsă. Am lăsat-o deoparte vreo oră. Între timp mi-am pregătit celelalte ingrediente, ceapa am curăţat-o şi am spălat-o, apoi am tocat-o mărunt şi am început să pregătesc sosul. Ceapa se soteaza înăbuşit în ulei sau în unt pe foc mic. Se adaugă după câteva minute praful de ceapă şi de usturoi (opţional; condimentul Vegeta picant este de-ajuns, după gustul meu), roşiile cubuleţe - eu am folosit o conservă, se potriveşte de sare şi piper, se dă zahărul iar la urmă se presară puţin busuioc şi oregano. Se amestecă bine totul şi se dă deoparte de pe foc. Sosul iese destul de subţire în această fază.
În trei castronaşe am pregătit oul bătut, făina şi pesmetul, apoi am luat bucăţile de piept de pui marinate şi le-am dat prin făină, ou, pesmet, după care le-am pus la tigaie cu ulei la prăjit. Nu este necesar să se prăjească de tot, ci doar să prindă crustă pe deasupra. Când sunt gata, şniţelele astfel pregătite se pun într-o tavă îndeajuns de mare în aşa fel încât ele să nu se suprapună. Se toarnă sosul de roşii, marinata rămasă în castronelul unde a stat carnea, parmezanul se presară pe deasupra şniţelelor şi se dă totul la cuptorul dinainte încins cca 15-20 de minute. Între timp se pun spaghettele la fiert conform instrucţiunilor de pe pachet. Când sosul din tavă a mai scăzut iar parmezanul este auriu şi topit, se închide focul şi se scoate tava pe un fund din lemn.
Pe farfurie se pune o porţie de spaghetti iar deasupra unul-două şniţele şi o lingură sau două de sos de roşii.
Nouă, celor care am mâncat din acest fel de mâncare ne-a plăcut foarte mult, iar gustul picant al marinatei şi cărnii de pui a fost destul de accentuat, dar nu a persistat multă vreme după ce s-a încheiat masa, aşa cum se mai întâmplă în alte cazuri. Pentru mine a fost excelent că nu am avut nevoie de badijonări speciale ale mucoasei bucale, deoarece am o sensibilitate aparte la gustul picant şi de regulă mă feresc de asemenea mâncăruri, însă de această dată nu am avut nici un fel de probleme majore.
#buzzvegeta
rețeta video
Poftă bună! :)
Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!
Minunata reteta, iubesc pastele as manca zilnic, in orice combinatie.
RăspundețiȘtergereVai, cat de bine arata, cu siguranta este si delicios. Trebuie sa incerc si eu aceasta reteta pe viitor.
RăspundețiȘtergereCat de bine arata! Cred ca a fost delicios! Si pare o reteta simpla.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine. Trebuie sa recunosc ca reteta asta n-am facut-o niciodata. Clar o voi incerca
RăspundețiȘtergereIubesc pastele si fac foarte des,insa nu m-am gandit pana acum sa folsoesc acest condiment pentru carne. Mersi de pont.
RăspundețiȘtergereO reteta interesanta, numai ca noi nu mancam picant si trebuie sa o adaptez. :)
RăspundețiȘtergereArata tare bine, iar eu sunt o mare fana a pastelor ^_^ Poate o sa incerc si eu reteta ta ^_^
RăspundețiȘtergereFix pe gustul meu. Arata delicios, am mancat asa ceva dar nu facut de mine. Poate o sa incerc si eu😊
RăspundețiȘtergere